Категорії розділу
Новини [72]
Новини освіти [6]
Меню сайту
Фільтр пошуку
Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 68
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог файлів


До Міжнародного дня мігруючих птахів
06.05.2017, 17:11

                 Міжнародний день мігруючих птахів

                   

             «МІГРУЮЧІ ПТАХИ ТА ЛЮДИ – РАЗОМ КРІЗЬ ЧАС»

Друга субота та неділя травня є днями, у які відзначають Міжнародний день мігруючих птахів. Цей день присвячено даті підписання 10 травня 1906 року Міжнародного Договору про охорону птахів. У 1927 році СРСР (в т.ч. і Українська РСР) ратифікував цей договір.

        Цей день присвячений популяризації ідей збереження різноманіття птахів, серед яких значна частина європейських видів є мігруючими.

         Птахи є одними з найкращих індикаторів стану та тенденції біорізноманіття. Вони є важливими для моніторингу стану біорізноманіття, оскільки живуть практично в усіх екосистемах світу. Щороку велика кількість мігруючих видів птахів перетинає океани, пов’язуючи екосистеми. Завдяки діяльності мігруючих птахів підтримується баланс екосистеми в цілому. Зберігаючи їх, ми робимо внесок у глобальне збереження біорізноманіття.

  • Традиційно цей день відзначається проведенням семінарів, фестивалів, інформаційних кампаній, які закликають зберігати місця проживання мігруючих птахів по всьому світу. Важливим аспектом Міжнародного дня мігруючих птахів є акцентування уваги місцевих громад на захист як самих скупчень птахів (захист від турбування, від незаконного мисливства), так і на збереження місць концентрації мігруючих птахів.

         Важливість заходу підкреслює взаємозалежність людей і природи, і особливо людей, і мігруючих тварин - зокрема птахів, так як вони мешкають на одній планеті.

         Всесвітній день мігруючих птахів проходить під егідою Конвенції про мігруючих видів (КМВ) і Африкансько-Азіатського угоди по мігруючим птахам (АЕВА). Як відомо, ці обидва міжнародні угоди є частиною Екологічної програми ООН (ЮНЕП). Девіз Дня «Мігруючі птахи і люди — разом через час»  прагне  підкреслити  нерозривний зв'язок людей  і птахів.

         Для сприяння відзначенню Всесвітнього дня мігруючих птахів секретаріатом Конвенції про збереження мігруючих видів диких тварин (AEWA) випущені плакати, розміщено тематичні фото - та відеоматеріали у вільному  доступі,  з ними можно  ознайомитись  на  офіційному  веб-сайті

www.worldmigratorybsrdday.org.

         Вихованці туристичного гуртка ЗОШ № 6 м. Покровська теж долучилися до цієї акції. З метою  спостереження за птахами керівником гуртка Момотом Д.І. була організована екскурсія в природу, перегляд відео про перелітних птахів, проведений конкурс малюнків, виготовлені шпаківні.Діяльність гуртківців у ході акції ї спрямована на підвищення інформованості про необхідність сталого управління нашими природними ресурсами, демонструючи, що збереження птахів має велике  значення для майбутнього людства.

Категорія: Новини | Додав: Гал1№а
Переглядів: 393 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar