Категорії розділу
Новини [72]
Новини освіти [6]
Меню сайту
Фільтр пошуку
Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 68
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог файлів


День безпечного Інтернету
08.02.2017, 13:10

У рамках Всесвітнього дня безпечного Інтернету, якийвідзначається 9 лютого 2016 року у ЗОШ №6 було проведено уроки- презентації "БезпечнийІнтернет", де були розглянуті деякі питання безпеки в мережі Інтернет: * шляхи безпечноговикористаннямолоддюІнтернету; * питанняінтернет-етики (нетикет); * загрозипротизаконного контенту; * прояви расової на національноїнетерпимості; * тероризм. Визначеноосновнізагрози в мережіІнтернет: * шкідливе ПЗ (Комп'ютернівіруси, троянськіпрограми, мережевіхробаки) * інформаційні атаки (контент для дорослих, кібер-хуліганство (кібер-булінг, кібер-грумінг), спам, тролінг (флейм, флуд, офтопік), фішинг (крадіжкаконфіденційноїінформації), фармінг (ідентичнакопіявідомихсайтів) Ознайомлено з методами захистувідзагроз в Інтернеті: * АнтивіруснеПЗ(Avast, Avira, AVZ, BitDefender, Comodo, Dr.Web, ESET NOD32, McAfee, Outpost, Panda, SpywareDoctor, Symantec,TrojanHunter, Zillya!, АнтивірусКасперського, 360, AdwCleaner) * Мережевийекран (Фаєрвол) * Батьківський контроль (K9 WebProtection, KinderGate, Інтернет Цензор, ChildWeb, Hidetools, Дитячий браузер Гогуль) * Нетикет (Мережевийетикет, культура спілкування)

*****

Учні 8А класу – активні користувачі інтернет-ресурсами. Про це, зокрема, вони констатували у своїх відповідях на анкету, кінцевою метою якої було виявити, яке місце в їхньому житті посідає Інтернет і чи є у класі Інтернет-залежні учні. Результати опитування показали, що, незважаючи на вагому роль у їх житті соціальних мереж, жодного Інтернет-залежного школяра серед них немає. Тому для них були цікаві представлені відео-матеріали, які спонукали до обміну думками з приводу переглянутого, 8-класники ділилися випадками із власного не завжди вдалого користування Інтернетом. Хоч у багатьох з них уже чималий досвід користування Інтернетом, але й вони змогли почерпнути для себе цікаві моменти, на які раніше не звертали уваги. Зокрема, тепер уже всі затямили, що не слід давати відповіді на питання, які представлені на стрічці, бо це може бути небезпечно для них. У кінці заняття творчі групи сформулювали по кілька правил, необхідних під час користування Інтернетом, щоб створити безпечні умови собі і своїй родині. Найактуальніші були записані на дошці. Школярам дужесподобалось, а головне – вонидізнались, як необхідно правильно себе захищати у всесвітніймережі, щоботримувативідцьоготількинасолоду.

*****

З метою інформування,розповсюдження знань про безпечне й відповідальне використання новітніх інформаційно-комунікаційних технологій у 8Б класі пройшов тренінг «Безпека спілкування у мережі Інтернет». Учні отримали корисну теоретичну інформацію, переглянули відео «Кібербулінг та способи запобігання йому», мали змогу цю інформацію відразу застосувати на практиці. Вправи та завдання були цікавими, носили пошуковий характер, що дало змогу краще засвоїти та зрозуміти матеріал. Інтерес викликав тест «Інтернет: жертва, свідок, агресор?», де діти визначали свою приналежність до певної категорії та знаходили відповіді на питання: як захистити себе від кібербулінгу? У процесі роботи учні засвоїли правила безпеки в Інтернеті та набули умінь захищати персональні дані, уникати ризикованої поведінки у мережі. Сподіваюся, що цей тренінг допоміг набути навичок та вмінь, які діти візьмуть із собою у життя. ***** Учні 7-А передивились невеличке відео взяте з Порталу превентивної освіти. У відео надана інформація про найпоширеніші випадки порушення приватності у мережі Інтернет, а також з простими та зрозумілими засобами запобігання подібних випадків. Після цього діти пройшли невеличке опитування з приводу корисності даного відео та інформації, що у ньому знаходиться. ***** З метою інформування,розповсюдження знань про безпечне й відповідальне використання новітніх інформаційно-комунікаційних технологій для 5Б класу була створена група у контакті, де діти мали можливість подивитись відео « Безопасность в сети интернет», також було відкрито відкрите голосування, також свої думки діти писали в коментарях.

*****

З метою формування правил безпечного поводження в Інтернеті серед учнів третіх класів був проведений виховний захід " Подорож до країни Інтернет". Учні ознайомились з правилами безпечної роботи в Інтернеті і небезпекою та загрозами , які можуть виникнути під час роботи у мережі. Діти обговорили можливості спілкування в інтернеті за допомогою соціальних мереж, скайпу, допомогу в підготовці до уроків, а також , як оберігти себе від злочинного спілкування, серед учнiв перших класiв була проведена вiкторина "Мiй знайомий - комп ютер". Дiти визначили небезпечнi момент у роботi з комп ютером i склали вiдповiднi правила.У 4-Б класі було проведено виховний захід з використанням різних інтерактивних форм: ігрове заняття «Безпечна країна Інтернет».Діти подивилист в рамках акції відеоролик " Безпечна поведінка дітей в Інтренеті ", вчителі 2-Б та 1-А класу провели виховну годину з теми "Безпечний інтернет" , де використали  відеомультфільм "Безпечний інтернет" ( за казкою "Колобок").

Після перегляду мільтфільму в ході бесіди учні висловили свої думки щодо впливу інтернету на здоровя дітей та безпечного користування ним.

З метою ознайомлення учнів з правилами спілкування в Інтернеті, з небезпечними кібертехнологіями, з якими можуть вони зустрітися, працюючи в Інтернеті; перевірити вміння спілкуватись в соціальних мережах та чатах, 08.02 у 9 Б класі було проведено тренінг «Ми – за безпечний Інтернет».
Учні приймали участь у грі «Інтернет - дерево», «Хто більше?»
провели анкетування «Рівень поведінки в Інтернеті» 
ознайомились із правилами  розумного користувача Інтернету, дослідили позитивні і негативні наслідки Інтернету, створивши власні буклети та презентації.

          Усі проведені методи сприяли обізнаності учнів про небезпеки, які існують в Інтернеті та про шляхи їх подолання, розповсюдження цієї інформації у своєму середовищі як захистити себе в Інтернеті.

 

Категорія: Новини | Додав: Гал1№а
Переглядів: 471 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar